Halmpiller af 100% Hvedehalm til heste

Halmpiller bliver produceret af kvalitetshalm, varmebehandlet samt presset i 8 mm. piller.

100 %   Hvedehalm .

Høj sugeevne og lavt forbrug af strøelse

Halmpiller er et godt alternativ til den traditionelle form for strøelse! Pillerne har en utrolig høj sugeevne og binder effektivt ammoniak, hvilket forbedrer staldmiljøet og modvirker sur stråle. Forbruget af halmpiller er lavt og reducerer møddingens størrelse til 1/5 i forhold til halm. Pillerne er lette at anvende og danner en god madras i hestestalden.

Halmpillerne er produceret af hvedehalm, der er snittet og presset til piller. Under presningen opnår halmpillerne en temperatur på ca. 120 grader, så eventuelle svampesporer, toksiner og bakterier dræbes.
Ved opstart af ny madras i hesteboks anvendes ca. 200 kg halmpiller. Herefter suppleres løbende med nye piller efter behov (omkring 30-60 kg per måned).

stroelse

Fordelen ved halmpiller er, at de

Støver ikke

Let at håndtere og opbevare, fylder næsten ingenting

Er allergivenligt

Er drøjere i brug og derved billigere

Er en fjedrende og tør ”madras”, der er nem at holde

Forbedrer staldmiljøet

Giver en mindre mødding.

Absorbere op til 5-6 gange sin egen vægt

Fjerner problemer med sur stråle

Ca. 50% mindre tid til udmugning end traditionel halmstrøelse

hesteboks00

Halmpiller er i løbet af det sidste år blevet testet af adskillige topryttere, opdrættere og private hestefolk, der alle har tilkendegivet fuld tilfredshed med produktet.

Halmpille er billigt at anvende i forhold til andre strøelsesprodukter eks, spåner, træpiller, hamp, hør eller tørv, da vores halmpille suger 5-6 gange sin egen vægt, og hvor de andre produkter ligger langt under.

Bestil vores strøelse fra webshoppen eller ring til Holger for mere information – 42 96 96 33

 

Fakta

På Institut for Veterinær produktion & teknologi ved Göttingen i Tyskland, har man forsket i forskellige typer strøelse for at fastslå hvilken der havde det laveste indhold af luftbårne artikler.

Halmpiller viser helt klart at være bedst med det laveste indhold af partikler, under halvdelen af hvor mange partikler der er i traditionel løs halm.

Reference artikel