Fodrer du korrekt?

Hvorfor er den naturlige mangfoldighed i foderet så vigtig?

Det ideelle hundefoder skal dække hundens behov, så der tages højde for, at den nedstammer fra ulven. Ulven er ikke kun “kødædende”: I naturen æder den nemlig hele byttedyret, herunder dyrearter som vildt, gnavere, fjerkræ og fisk. Disse dyrearter bidrager hver for sig med typiske, værdifulde protein- og fedtkomponenter, som således supplerer hinanden ideelt.

Men derudover udnytter ulven instinktivt også det rige udvalg af bær, frugter, rødder, græs, jord osv. med sundhedsfremmende indholdsstoffer. Denne varierede kost er med til effektivt at forebygge mangelsygdomme og ruster således perfekt ulven til det hårde liv i den frie natur. Happy Dog efterligner denne urkost på ideel vis.

Grafik_Daenemarkkopi

Hvorfor er Happy Dog tørfoder noget særligt?

Kun det bedste tørfoder indeholder en ideel mangfoldighed af naturlige indholdsstoffer

OBS: I de fleste tilfælde er selv et førsteklasses tørfoder betydeligt billigere end dåsefoder.

Hvad skal man tage hensyn til ved en omstilling af foderet?

En omstilling af foderet skal ske over flere dage (3-4), så organismen kan tilpasse sig. Bland lidt mere af det nye foder i det vante foder ved hvert måltid.

Hvad er den rigtige fodermængde?

Anbefalinger vedrørende fodermængder refererer til hundens øjeblikkelige og ideelle vægt. Ved overvægt reduceres fodermængden evt. betydeligt, og/eller der omstilles til et mere fedtfattigt foder.

Hvornår skal mine hvalpe have et “voksenfoder”?

Ved små racer omstilles der til et “voksenfoder” (f.eks. Adult Mini), når de er ca. 9-12 måneder. Meget store racer har også et stort proteinbehov indtil tandskiftet. Derfor får hvalpe af større racer i første omgang “rigtigt” hvalpefoder. Først når proteinbehovet fra den 6. måned falder, omstilles til et specielt foder for unghunde (fase 2). I en alder af ca. 15 – 18 måneder er hunden næsten holdt op med at vokse. Derfor stiller man den så om til “voksenfoder”. Om nødvendigt – hvis hunden f.eks. er en lille “prop” – kan man dog godt skifte til Happy Dog Adult tidligere.

Hvad skal man gøre ved kræsne hunde?

Mange hunde elsker afveksling i maden. Men som “flokkens leder” bør du ubetinget forblive konsekvent ved fodringen, for fodringen har meget med opdragelsen og rangordenen at gøre. Hvis man er for eftergivende og konstant tilbyder nyt foder eller “forfiner” det, får man ikke kun en kræsen hund, men ofte også en vanskelig hund!